Příprava je nenáročná a rychlá. Ale pokud chcete, aby vám maso padalo téměř samo od kosti, určitě počítejte alespoň se 2 hodinami, než budete moci křidýlka podávat na talíře. 

Porce: pro 2

Doba přípravy: 10 minut

Doba pečení: 120 minut

kr25cc258ci25cc2581dla-9192845

Na přípravu pro 2 osoby budeme potřebovat:

  • 10-15 kuřecích křidélek, nejlépe biokvality
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžičky pepře
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička chilli vloček
  • 2-3 lžičky oregána
  • 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky – volitelně
  • sklenice vody na podlití 
  • 2 lžíce přepuštěného másla ghí

Postup:

Předehřejeme troubu na 160°. Omytá křídla osušíme, osolíme a opepříme. Posypeme z obou stran sladkou paprikou, chilli vločkami a oreganem. Křidélka vložíme do zapékací mísy, přidáme plátky česneku a podlijeme vodou.

Přidáme navrch ghí a mísu zaklopíme poklopem, popřípadě zakryjeme alobalem a vložíme do trouby. Zhruba po hodině křidélka vytáhneme a lžící polijeme šťávou.

Znovu zaklopíme poklopem a ještě na půl hodiny vrátíme do trouby. Po půl hodině znovu vyndáme, znovu polijeme šťávou a odkryté vrátíme do trouby. Teplotu zvýšíme na 220° a pečeme do zlatova, cca další půl hodinu.

K pečeným křidélkům se skvěle hodí rajčatový salát s cibulí a avokádem.

Redakce Receptik.cz

 

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang