Cizrnová pomazánka se hodí jako zdravá svačina či lehká večeře. Dá se namazat na chleba nebo také použít jako dip pro mrkev, celer, nebo slané krekry.

Suroviny:

  • 1/2 hrnku cizrny
  • 1 střední červená řepa
  • 2 lžíce tahini
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup:

  • Červenou řepu upečte v troubě (celou, oloupanou).
  • Cizrnu přes noc namočte, ráno vodu slejte a v nové vodě uvařte.
  • Všechny suroviny poté promíchejte tyčovým mixérem.

TIP: Pro intenzivnější chuť lze přidat také česnek.

A možnosti receptů s červenou řepou jsou neomezené. Z červené řepy je stále oblíbenější připravovat carpaccio. Zde recept, jak připravit carpaccio z červené řepy.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang