Podle tohoto jednoduchého receptu si snadno připravíte domácí jahodovou omáčku na dezerty nebo snídaně z čerstvých jahod. Pokud není sezóna jahod, použijte místo nich mražené jahody.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Celkem: 10 minut
Ingredience
- Čerstvé nebo mražené jahody
- Kukuřičný škrob + voda
- Citronová šťáva a kůra
- Cukr
Postup
- Smíchejte kukuřičný škrob a vodu.
- Vše včetně směsi kukuřičného škrobu dejte do středně velkého hrnce. Jahody trochu rozmačkejte dřevěnou lžící nebo gumovou stěrkou. To pomůže uvolnit šťávu a jahody se rozvaří.
- Přiveďte k varu a vařte 5 minut, až omáčka začne houstnout.
- Odstavte z ohně a nechte jahodovou omáčku vychladnout.