jahodova_omacka

Podle tohoto jednoduchého receptu si snadno připravíte domácí jahodovou omáčku na dezerty nebo snídaně z čerstvých jahod. Pokud není sezóna jahod, použijte místo nich mražené jahody.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Celkem: 10 minut

Ingredience

  • Čerstvé nebo mražené jahody
  • Kukuřičný škrob + voda
  • Citronová šťáva a kůra
  • Cukr

Postup

  1. Smíchejte kukuřičný škrob a vodu.
  2. Vše včetně směsi kukuřičného škrobu dejte do středně velkého hrnce. Jahody trochu rozmačkejte dřevěnou lžící nebo gumovou stěrkou. To pomůže uvolnit šťávu a jahody se rozvaří.
  3. Přiveďte k varu a vařte 5 minut, až omáčka začne houstnout.
  4. Odstavte z ohně a nechte jahodovou omáčku vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang