Nejlepší recept na domácí rajčatovou omáčku

Hlavní jídlaOmáčkyPro dětiPro začátečníkyRajská omáčka
domaci-rajcatova-omacka-recept

Z rajčat, bylinek, zeleniny a olivového oleje si díky našemu receptu snadno a rychle připravíte dokonalou domácí rajčatovou omáčku na těstoviny, pizzu a další pokrmy.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 35 minut
  • Celkem: 45 minut

Ingredience

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/2 střední cibule nakrájené nadrobno
  • 1 malá mrkev nebo 1/2 velké mrkve, jemně nakrájená
  • 1 malý celer
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • 1/2 lžičky sušené bazalky nebo 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
  • 1 plechovka celých rajčat včetně šťávy
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Na velké široké pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli, mrkev, celer a petržel. Promíchejte. Snižte teplotu na minimum, pánev přikryjte a za občasného míchání vařte 15 až 20 minut, dokud zelenina nezměkne a není uvařená.
  2. Přidejte prolisovaný česnek. Zvyšte teplotu na středně vysokou. Česnek vařte 30 sekund.
  3. Přidejte rajčata včetně šťávy.
  4. Přidejte rajčatový protlak a bazalku. Podle chuti osolte a opepřete. Přiveďte k mírnému varu, snižte teplotu na minimum a vařte odkryté, dokud nezhoustne, asi 15 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang