Recept na Squasage – dýně plněná klobásou

Hlavní jídlaSlané receptyUzeninyZeleninová jídla
squasage-dyne-plnena-klobasou

Skvělý způsob, jak využít dýni, tuto hojnou, cenově dostupnou a chutnou podzimní zeleninu v tomto receptu na dýni plněnou klobásou.

Ingredience

  • 2 žaludové dýně, rozpůlené a zbavené semínek
  • 455 g mleté klobásy
  • 1 šálek nakrájeného celeru
  • ½ hrnku nakrájených žampionů
  • ¼ hrnku nakrájené cibule
  • 1 rozšlehané vejce
  • ½ šálku zakysané smetany
  • ½ šálku strouhaného parmezánu

Recept je na 4 porce.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Vymažte plech nebo jej vyložte alobalem.
  3. Dýni položte řeznou stranou dolů na připravený plech.
  4. Pečte v předehřáté troubě, dokud nezměknou, přibližně 1 hodinu.
  5. Půlky dýní otočte a dejte stranou, aby vychladly.
  6. Rozpalte velkou pánev na středně silném ohni.
  7. V rozpálené pánvi opékejte a míchejte klobásu, dokud nezhnědne a nerozpadne se, 5 až 7 minut.
  8. Slijte tuk a vyhoďte ho.
  9. Přidejte celer, houby a cibuli.
  10. Vařte a míchejte, dokud celer nezměkne, 5 až 10 minut.
  11. Odstavte pánev z ohně.
  12. Ve velké míse rozšlehejte vejce.
  13. Vmíchejte zakysanou smetanu a parmezán.
  14. Vmíchejte sýrovou směs do klobásové směsi.
  15. Půlky dýní naplňte náplní z klobásy.
  16. Pečte v předehřáté troubě, dokud není náplň propečená, asi 20 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang