Guláš z kance – recept

Hlavní jídlaMasoOmáčkyZvěřina

Zvěřinové pokrmy se těší velké popularitě nejen na podzim. Pokud si i vy chcete doma připravit k obědu či večeři zvěřinu, můžete vyzkoušet tento výborný guláš z kance.

Ingredience

  • 1 kg kančího masa
  • 1 kg cibule
  • 1 bobkový list
  • 2 ks nového koření
  • 5 ks pepře
  • 3 ks jalovce
  • sůl
  • olej nebo sádlo
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1/2 hrnku sladké smetany ke šlehání
  • 1-2 krajíčky chleba (ne čerstvého)
  • 1 chilli paprička
  • 5 stroužků česneku
  • na kolečka krájená cibule
  • brusinky

Postup

Pokrájenou cibulku osmahneme na sádle, přidáme kančí pokrájené maso a osmahneme, až se skoro připálí. Zasypeme sladkou paprikou, rozdrceným kořením a zalijeme vařící vodou. Vaříme do měkka. Zhruba v polovině vaření osolíme. Přidáme nahrubo pokrájené česneky, celou chilli papričku a krátce povaříme.

Nakonec na struhadle nastrouháme chléb, aby se omáčka zahustila. Chléb rozvaříme a přidáme sladkou smetanu na zjemnění. Na talíři ozdobíme cibulí a doprostřed dáme lžičku brusinek. Jako přílohu podáváme, rýži, chléb a knedlík.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang