Hamburgery pečené v troubě – recept

Hlavní jídlaHovězí masoMaso

Křupavá kořenící směs na obalování je tajnou přísadou, která tyto pečené hamburgery ochutí. Místo grilování nebo smažení si je upečte v troubě a ochuťte je sladkou či pikantní steakovou omáčkou. Vyzkoušejte také recept na burger na pánvi.

Příprava

  • Doba vaření: 30 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1/4 šálku steakové omáčky
  • 2 lžíce + 1/3 šálku kořenící směsi na obalování
  • 450 g mletého hovězího masa
  • 4 hamburgerové housky
  • 4 listy hlávkového salátu

Postup

  1. V míse smícháme steakovou omáčku a 2 lžíce kořenící směsí. Hovězí maso rozdrobíme na směs a dobře promícháme.
  2. Vytvarujeme 4 placičky. Obě strany placiček namočíme do zbývající kořenící směsi. Položíme na nevymaštěný plech.
  3. Pečeme asi 20 minut při 175 °C, dokud teploměr zapíchnutý do masa neukáže 70 °C.
  4. Podáváme na hamburgerových houskách se salátem.

Tipy

  1. Při přípravě burgerů vybírejte hovězí maso s mírně vyšším podílem tuku. Díky tomu zůstanou burger chutné a šťavnaté. Nejlepší poměr libového a tučného hovězího masa je 80-85 % libového a 20-15 % tuku.
  2. Při pečení hamburgerů v troubě je dobré burgery obracet. Jednorázové obracení zajistí rovnoměrné propečení hamburgerů.
  3. Dalšími skvělými ingrediencemi, kterými můžete dozdobit svůj hamburger, jsou sýr, rajčata, majonéza, kečup, slanina či vejce.
  4. Jako přílohu zvolte typicky vynikající domácí bramborové hranolky či kyselé okurky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang