Houbový burger

Houbové burgery Portobello jsou steakem mezi vegetariánskými burgery. Podávejte je na houskách se salátem, rajčaty a omáčkou aioli.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Přídavný čas: 15 minut
  • Celkem: 35 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 kloboučky žampionů portobello
  • ¼ šálku balzamikového octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř podle chuti
  • 4 plátky sýra provolone

Postup

  1. Kloboučky žampionů položte hladkou stranou nahoru do mělké misky.
  2. V malé misce vyšlehejte balsamico, olej, česnek, bazalku a oregano.
  3. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Žampiony přelijte zálivkou.
  5. Nechte je asi 15 minut stát při pokojové teplotě a dvakrát je otočte.
  6. Gril předehřejte na středně vysokou teplotu.
  7. Grilovací rošty potřete olejem.
  8. Žampiony položte na gril a nechte si marinádu na potírání.
  9. Grilujte do změknutí, 5 až 8 minut z každé strany, často potírejte marinádou.
  10. Žampiony posypte sýrem a pokračujte v grilování, dokud se sýr nerozpustí, asi 2 minuty.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang