Hovězí s brokolicí představuje nejen dokonalou kombinaci chutí, ale také zdravou a výživnou večeři či oběd. Díky našemu receptu si vynikající hovězí s brokolicí připravíte snadno a rychle.
Příprava
- Příprava: 10 minut
 - Vaření: 5 minut
 - Celkem: 15 minut
 
Ingredience
- 1/2 šálku sójové omáčky
 - 1/4 šálku kukuřičného škrobu
 - 3 lžíce sherry
 - 2 lžíce hnědého cukru
 - 1 lžíce mletého čerstvého zázvoru
 - 2 stroužky česneku, mleté
 - 500 g flank steaku, zbaveného tuku a nakrájeného na velmi tenké plátky proti směru vlákna
 - 3 lžíce arašídového nebo olivového oleje
 - 500 g růžiček brokolice
 - 1/4 šálku hovězího vývaru
 - 1/4 šálku ústřicové omáčky
 - Sůl podle potřeby (používejte střídmě)
 
Postup
- V míse smíchejte sójovou omáčku, kukuřičný škrob, sherry, hnědý cukr, zázvor a česnek. Polovinou tekutiny přelijte nakrájené maso v míse a promíchejte rukama. Druhou polovinu tekutiny si ponechte a dejte stranou.
 - Na těžké pánvi (nejlépe železné) nebo ve woku rozehřejte na vysokém plameni olej. Přidejte brokolici a minutu míchejte. Vyjměte ji na talíř.
 - Nechte pánev opět velmi rozpálit. Pomocí kleští přidejte maso v jedné vrstvě. Maso při přidávání na pánev rozprostřete, ale dobrou minutu nemíchejte (chcete, aby maso co nejrychleji zhnědlo). Otočte maso na druhou stranu a opékejte dalších 30 sekund. Vyjměte na čistý talíř.
 - Do pánve nalijte rezervovanou omáčku spolu s hovězím vývarem a ústřicovou omáčkou. Vařte na prudkém ohni, dokud nezačne houstnout. Přidejte hovězí maso a brokolici zpět do pánve a promíchejte. V případě potřeby osolte.