Chcete si doma zkusit připravit plody moře? Hřebenatky seženete v každém větším supermarketu, a s balsamikovým octem a slaninou vám zaručeně zachutnají.
Příprava
- Příprava: 25 minut
 - Vaření: 10 minut
 - Celkem: 35 minut
 
Ingredience
- 6 velkých hřebenatek
 - 60 ml balzamikového octa
 - 1 polévková lžíce tmavě hnědého krystalového cukru
 - 1 stroužek česneku, prolisovaný
 - 1 cm zázvoru nakrájeného na tenké plátky
 - 12 plátků pepřové proužkované slaniny, rozpůlené
 - 1 (250 g) plechovka nakrájených vodních kaštanů, okapaná
 - Párátka
 
Postup
- Rozehřejte grilovací pánev v troubě předehřáté na 220 °C.
 - Osušte hřebenatky a rozčtvrťte je. Smíchejte ocet, krystalový cukr, česnek a zázvor a hřebenatky 10 minut marinujte.
 - Plátky rozškvařené slaniny uspořádejte do jedné vrstvy. Na každou polovinu plátku slaniny položte 2 plátky vodních kaštanů. Navrch položte kousek hřebenatky a zabalte ji do rasher slaniny a zajistěte párátkem.
 - Hřebenatky položte na strany, odkrytou stranou ven. Z octa vytáhněte česnek a zázvor a hřebenatky jimi pokapejte, poté je 10 minut pečte a jednou otočte. Ihned podávejte.