jablecne-ctverce

Tyto jednoduché jablečné čtverce z čerstvých jablek, ořechů a skořice jsou vynikající. Vydrží u Vás doma sotva jeden den.

Ingredience

  • 1 hrnek prosáté hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ¼ lžičky soli
  • 2 a ¼ lžičky mleté skořice
  • 2 lžíce bílého cukru
  • ½ šálku hnědého cukru
  • ½ šálku bílého cukru
  • ¼ šálku rozpuštěného nesoleného másla
  • 1 velké vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ½ šálku nakrájeného jablka
  • ½ šálku jemně nasekaných vlašských ořechů

Recept je na 16 porcí.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Vymažte 23 cm čtvercovou formu.
  3. Do středně velké mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, sůl a 1/4 lžičky skořice.
  4. V malé misce smíchejte 2 lžíce bílého cukru a zbývající 2 lžičky skořice.
  5. Ve velké míse smíchejte dřevěnou lžící hnědý cukr, 1/2 šálku bílého cukru a rozpuštěné máslo dohromady, dokud nevznikne hladká hmota.
  6. Vmíchejte vejce a vanilku.
  7. Směs mouky vmíchejte, dokud se nespojí, a poté vmíchejte jablka a vlašské ořechy.
  8. Směs rovnoměrně rozetřete do připravené formy a posypte ji skořicovo-cukrovou směsí.
  9. Pečte v předehřáté troubě, dokud horní část po lehkém stlačení neodskočí, 25 až 30 minut.
  10. Nechte úplně vychladnout a pak nakrájejte na 16 čtverců.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang