Recept na jednoduchou hovězí pečeni

Hlavní jídlaHovězí masoMasoPomalý hrnec
jednoducha-hovezi-pecene

Tento recept už nemůže být jednodušší. Vše připravíte v jednom hrnci, maso bude měkké a rozpadající se zelenina vytvoří skvělou omáčku. Podávejte s bramborovou kaší.

Ingredience

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1,5 kg hovězího předního
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 hrnek mrkve nakrájené na kostičky
  • 1 hrnek řapíkatého celeru nakrájeného na kostičky
  • 1 hrnek cibule nakrájené na kostičky
  • ¼ hrnku másla
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 135 °C.
  2. Ve velkém hrnci vhodném do trouby rozehřejte rostlinný olej na středně vysoké teplotě. Maso osolte a opepřete a opečte na rozpáleném oleji z obou stran dohněda a dejte stranou.
  3. Do hrnce přidejte mrkev, celer a cibuli. Vařte a míchejte, dokud zelenina nezačne pouštět šťávu, a seškrábejte všechny připálené kousky ze dna hrnce, asi 3 minuty.
  4. Přidejte máslo a vařte, dokud cibule nezprůsvitní, asi 5 minut. Přisypte rozmarýn, vraťte maso do hrnce a přiklopte ji.
  5. Pečte v předehřáté troubě, dokud roštěnec nezměkne, asi 2,5 až 3 hodiny. V případě potřeby dochuťte solí a černým pepřem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang