Knedlíky hrníčkové – Recept

Hlavní jídlaKnedlíkyPřílohy

Ingredience

  • 1/4 l hrubé mouky
  • 1/4 l mléka
  • 1 žloutek
  • 2 bílky
  • 1 ½ rohlíku
  • sůl a tuk

Postup

V osoleném mléce dobře rozkvedláme žloutek, přidáme mouku, vmícháme tuhý sníh z bílků a nakrájené rohlíky. Hrníčky vymastíme tukem, naplníme těstem do ¾ a přikryjeme alobalem. Vaříme ve vodní lázni na mírném ohni 30 minut. Voda by měla zasahovat asi do poloviny hrnečků.

Špejlí zkusíme, zda jsou uvařené a nelepí. Nožem uvolníme okraje a vyklopíme a nakrájíme. Hodí se k omáčkám a špenátu.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang