pecena_cizrna

Pečená cizrna je skvělá veganská svačinka plná bílkovin. Vychutnejte si ji samotnou nebo ji přidejte do svých oblíbených zdravých pokrmů a dodejte jim tím křupavou strukturu. Cizrna je totiž skvělým doplňkem do polévek, dušených pokrmů nebo salátů.

Ingredience

  • cizrna (vařená nebo konzervovaná)
  • extra panenský olivový olej
  • sůl
  • oblíbené koření

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C a slijte a propláchněte cizrnu.
  2. Rozložte cizrnu na kuchyňskou utěrku a jemně ji osušte. Než ji zalijete olivovým olejem, ujistěte se, že je skutečně suchá, jinak se vám neopeče dokřupava.
  3. Přeneste cizrnu na pečicím papírem vyložený plech a promíchejte ji s kapkou olivového oleje a mořskou solí podle chuti. Rovnoměrně ji rozprostřete na plech.
  4. Plech vložte trouby a pečte, dokud nebude cizrna křupavá. Muže to trvat 20, ale někdy až 30 minut.
  5. Vyjměte cizrnu z trouby a ještě teplou ji promíchejte se špetkou oblíbeného koření.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang