Recept na kuře na filipínský způsob

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMarinádyMaso
kure-na-filipinsky-zpusob-recept

Kuře na filipínský způsob je výtečná pochoutka s nádechem exotiky, všechny ingredience ale určitě najdete i u sebe doma. Filipínské kuře budete mít hravě hotové zhruba za hodinu včetně marinování.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 35 minut
  • Celkem: 45 minut

Ingredience na kuře a marinádu

  • 750 g kuřecích stehenních řízků bez kůže a kost
  • 3 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1/3 šálku (85 ml) sójové omáčky
  • 1/3 šálku + 2 lžíce bílého octa
  • 4 bobkové listy (čerstvé) nebo 3 sušené

Ingredience na vaření

  • 2 lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 malá hnědá cibule , nakrájená na kostičky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce celého černého pepře

Postup

  1. V míse smíchejte ingredience na kuře a marinádu. Marinujte nejméně 20 minut nebo až přes noc.
  2. Na pánvi rozehřejte 1 polévkovou lžíci oleje na vysokou teplotu. Vyjměte kuře z marinády (marinádu si ponechte) a vložte ho na pánev.
  3. Z obou stran opečte kuře dohněda – asi 1 minutu z každé strany. Kuře nepropékejte celé. Vyjměte kuře z pánve a dejte stranou.
  4. Na pánvi rozehřejte zbývající olej. Přidejte česnek a cibuli a vařte 1 a 1/2 minuty. Přidejte vyhrazenou marinádu, vodu, cukr a černý pepř.
  5. Přiveďte směs k varu a poté snižte teplotu na středně vysokou. Vařte 5 minut.
  6. Přidejte kuře hladkou stranou dolů. Dusíme odkryté 20 až 25 minut (není třeba míchat), přičemž kuře přibližně po 15 minutách otočíme, dokud se omáčka nezredukuje na hustý sirup připomínající džem.
  7. Pokud omáčka není dostatečně hustá, vyjměte kuře na talíř a nechte omáčku povařit samotnou – zhoustne mnohem rychleji – a pak kuře vraťte na pánev, aby se obalilo v glazuře.
  8. Poté kuře obalte v glazuře a podávejte s rýží.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang