Recept na kuřecí kousky Buffalo s dresinkem z modrého sýra

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMaso
kureci-kousky-buffalo-s-dresinkem-z-modreho-syra

Všechny pikantní, octové a štiplavé chutě Buffalo křidýlek bez nutnosti smažení – zdravější, jednodušší a stejně chutné – tyto kuřecí kousky Buffalo jsou výhrou pro všechny.

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 6 kuřecích prsou (asi 1,8 kg), nakrájených na 5 cm kousky
  • 2 lžičky soli
  • ½ lžičky pepře, volitelně
  • 4 lžíce másla nebo ghí
  • 1 šálek omáčky Frank’s RedHot
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička cibulového prášku
  • celer

Recept je na 10 porcí.

Postup

  1. Olivový olej rozehřejte na velké pánvi na středním plameni.
  2. Když se olivový olej začne třpytit, přidejte na pánev kuřecí maso a smažte, dokud není kuřecí maso upečené.
  3. V případě potřeby pracujte po dávkách, abyste pánev nepřeplnili.
  4. Pokud chcete proces urychlit, použijte dvě pánve najednou.
  5. Jakmile je všechno kuře upečené, vraťte je zpět na pánev na mírný oheň.
  6. Přidejte máslo, omáčku Frank’s RedHot, cibulový prášek a česnekový prášek.
  7. Míchejte, dokud se každý kousek kuřete neobalí v omáčce Buffalo chicken.
  8. Podávejte s celerovými tyčinkami a dresinkem z modrého sýra na namáčení.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang