Losos s javorovým sirupem – recept

Hlavní jídlaLososMarinádyRybySladká jídla

Ingredience

  • ¼ šálku javorového sirupu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • ¼ lžičky česnekové soli
  • ⅛ lžička mletého černého pepře
  • 0,5 kg lososa

Postup

  • Krok 1 – V malé misce smíchejte javorový sirup, sójovou omáčku, česnek, česnekovou sůl a pepř.
  • Krok 2 – Lososa vložte do mělké skleněné zapékací misky a potřete ho směsí javorového sirupu. Misku přikryjte a lososa marinujte v chladničce 30 minut, přičemž ho jednou otočte.
  • Krok 3 – Předehřejte troubu na 200 °C.
  • Krok 4 – Vložte zapékací misku do předehřáté trouby a pečte lososa odkrytého 20 minut, nebo dokud se snadno neodlupuje vidličkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang