Recept na marinádu na grilované kuře

Drůbeží masoGrilováníKuřecí masoMarinádyMaso
Marináda grilované kuře

Tato marináda na grilované kuře je aromatická a snadno se připravuje z jednoduchých surovin ze spíže. Je to prostě ta nejlepší marináda na kuře pro každou příležitost.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Doba odpočinutí: 4 hodiny
  • Celkem: 4 hodiny 20 minut

Ingredience

  • ¼ šálku červeného vinného octa
  • ¼ šálku sójové omáčky se sníženým obsahem sodíku
  • ¼ šálku olivového oleje
  • 1 a ½ lžičky sušené petrželové natě
  • ½ lžičky sušené bazalky
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • ¼ lžičky česnekového prášku
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • 5 kuřecích prsou bez kůže a kostí, nakrájené na tenké plátky

Postup

  1. Ocet, sójovou omáčku, olivový olej, petrželku, bazalku, oregano, česnekový prášek a černý pepř prošlehejte v misce a přelijte do uzavíratelného plastového sáčku. Přidejte kuře, obalte ho marinádou, vytlačte přebytečný vzduch a sáček uzavřete.
  2. Marinujte v chladničce alespoň 4 hodiny.
  3. Předehřejte gril na středně nízkou teplotu a rošt lehce potřete olejem. Marinádu slijte a vylijte.
  4. Kuře grilujte na předehřátém grilu, dokud není uprostřed růžové, 4 až 5 minut z každé strany.
  5. Teploměr pro okamžité měření teploty vložený do středu by měl ukazovat nejméně 74 °C.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang