sendvic-monte-cristo-2

Z tohoto křupavého sendviče se sype švýcarský sýr, čedar, krůtí maso a malinový džem.

Ingredience

Na sendvič:

  • 2 lžíce česnekového másla
  • 3 krajíce chleba nakrájeného na silné plátky
  • 1 plátek švýcarského sýra
  • 90 g šunky nakrájené na tenké plátky
  • 1 plátek sýra čedar
  • 90 g vařeného kuřecího nebo krůtího masa nakrájeného na tenké plátky
  • 3 vejce
  • 60 ml vody
  • 140 g panko strouhanky (nebo ekvivalentní strouhanky)
  • olej na smažení
  • moučkový cukr

Na malinovou omáčku:

  • 75 g malinové marmelády
  • 2 lžíce brusinkové šťávy

Recept je na 1 porci.

Postup

Sendvič

  1. Každý krajíc chleba namažte z jedné strany česnekovým máslem. Na 1 krajíc chleba položte švýcarský sýr, na něj šunku. Přikryjte dalším plátkem chleba, následuje plátek čedaru a kuřecí nebo krůtí maso. Navrch položte třetí plátek chleba a ujistěte se, že maso a sýr jsou zcela zastrčeny uvnitř chleba.
  2. Položte na prkénko a sendvič šikmo rozkrojte, poté jej přidržte dlouhými dřevěnými kleštěmi. Uložte do chladničky na přibližně 30 minut.
  3. Předehřejte fritézu na 180 °C. Ve středně mělké míse rozšlehejte vejce a vodu. Do další mělké mísy dejte strouhanku panko.
  4. Vyjměte sendvič z chladničky. Ponořte sendvič do vaječné směsi, nechte okapat a poté jej zcela obalte ve strouhance panko.
  5. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova (asi 45 sekund). Vyjměte z oleje a nechte okapat na papírových utěrkách. Posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme s malinovou omáčkou.

Malinová omáčka

  1. Smíchejte malinovou marmeládu a brusinkovou šťávu nebo smíchejte malinový džem a brusinkovou šťávu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang