Připravte si z hovězí roštěné moravskou klasiku.

Ingredience:

  • 65 dkg zadního hovězího masa
  • 25 dkg moravské klobásy nebo párků
  • 10 dkg cibule
  • 7 dkg rostlinného tuku,
  • 4 dkg hladké mouky
  • 2 dkg hořčice
  • 4 dl vývaru
  • 2 dl červeného vína
  • pepř, sůl

Postup:

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme ovařenou a sloupnutou klobásu, zatočíme a převážeme nití.

Nakrájenou cibuli osmažíme na tuku, vložíme roštěnky, ze všech stran orestujeme, zalijeme trochou vývaru a dusíme doměkka.

Maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, povaříme, přidáme hořčici a víno a chvíli povaříme.

Šťávu přecedíme na roštěnky a necháme přejít varem.

Podáváme s bramborem, rýží, knedlíkem.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang