Recept na čokoládové muffiny s kousky čokolády

DezertyDezerty, zákusky a poháryMoučníkyMuffiny
Cokoladove muffiny

Chcete si dopřát sladkou pochoutku plnou lahodné čokolády? Nechte se okouzlit našimi čokoládovými muffiny s kousky čokolády, které vám přinesou dokonalou chuťovou explozi. Tyto malé sladké pečivové lahůdky jsou ideální pro každou příležitost – ať už si je dopřáváte jako snídani, odpolední svačinu nebo sladkou tečku po večeři. Připravte se na neodolatelné muffiny, které vám roztají na jazyku!

Čokoláda je lahodným pokušením, které většina z nás nedokáže odolat. A co když vám řekneme, že můžete zažít tohoto sladkého potěšení ve formě muffinů? Čokoládové muffiny s kousky čokolády jsou výjimečným dezertem, který si získal srdce milovníků sladkého po celém světě.

S jejich nadýchaným těstem a lahodnými kousky čokolády uvnitř vás přenesou do nebeského ráje sladkostí. Připojte se k nám na cestě k vytvoření těchto lahodných pečivových skvostů, které budou jistě potěšením pro všechny vaše smysly.

Základem dokonalých čokoládových muffinů je kvalitní čokoláda. Můžete si vybrat mezi mléčnou, hořkou nebo bílou čokoládou, podle vašich preferencí. Čím vyšší kvalita čokolády, tím intenzivnější bude chuť muffinů. Je také důležité mít kousek čokolády, kterým muffiny posypete svrchu, aby se vytvořil krásný a křupavý povrch. Zbytky čokolády můžete využít při přípravě nepečených vánočních kuliček nebo je použít místo kakaa do vánočních pracen.

Při pečení se těsto postupně naplní tajemnými kousky čokolády, které se rozplývají při každém soustu. Pokud toužíte po neodolatelné sladkosti a troše luxusu, čokoládové muffiny s kousky čokolády jsou pro vás tou správnou volbou.

Cokoladove muffiny
Čokoládové muffiny můžete posypat

Rychlé dezerty

Rychlé dezerty jsou záchranným kruhem pro všechny, kteří touží po sladké pochoutce, ale nemají na dlouhé pečení času. Tyto lahodné dobroty představují jednoduchou a efektivní cestu k okamžitému uspokojení našich chutí na sladké.

Od osvěžujících ovocných salátů po lahodné palačinky nebo lívance s ovocným sirupem nebo zákusky s jahodami, rychlé dezerty nabízejí nekonečné možnosti pro ty, kteří si přejí rychle a snadno vytvořit něco chutného.

Bez složitých postupů a dlouhých čekacích dob můžeme být překvapeni, jak rychle a snadno můžeme vytvořit závratně chutné sladkosti. Pro ty, kteří si potrpí na okamžité uspokojení svého sladkého touhy, jsou rychlé dezerty naprosto neodolatelnou volbou.

Vyzkoušejte také Oreo muffiny nebo jednoduché slané muffiny.

Jednoduché recepty

Jednoduché dezerty jsou jako magie pro ty, kteří touží po sladkém zážitku bez složitých postupů. Tyto dobroty mají vynikající chuť a jsou připraveny s minimem námahy. Pokud hledáte rychlý způsob, jak potěšit své chuťové buňky, můžete zkusit osvěžující ovocné saláty s čerstvými plody, jemné krémové dezerty s vanilkovou pěnou nebo křupavé pudinky s karamelovou polevou.

Pro milovníky čokolády je tu vždy možnost připravit si horkou čokoládu s šlehačkou a čokoládovými kousky nebo si dopřát pár křehkých čokoládových sušenek. Jednoduché dezerty mohou být také vylepšeny přidáním ořechů, sušeného ovoce nebo čerstvého šlehačky.

Stačí si jen vybrat svou oblíbenou sladkou pochoutku a během chvilky se ponořit do světa jednoduchosti a sladkého potěšení.

Jak dlouho se pečou muffiny?

Doba pečení muffinů se může lišit v závislosti na konkrétním receptu a teplotě trouby. Obecně platí, že muffiny se pečou relativně rychle, aby se zachovala jejich nadýchanost a vláčnost. Průměrná doba pečení se pohybuje mezi 15 a 25 minutami.

Při předehřáté troubě na teplotu kolem 180 °C až 200 °C by měly být muffiny hotové za 18 až 20 minut, ale je vždy důležité sledovat stav pečení. Můžete vyzkoušet techniku vložení špejle nebo tenkého nože do středu muffinu – pokud vyjde suchý, jsou muffiny hotové.

Je však třeba mít na paměti, že každá trouba může mít odlišné chování, proto je vhodné průběžně kontrolovat pečení a přizpůsobit dobu pečení dle potřeby. Pamatujte si, že správně upečené muffiny mají zlatohnědou barvu a jsou pružné na dotek. S trochou praxe a pozornosti budou vaše muffiny vždy dokonale upečené a připravené k ochutnání.

Cokoladove muffiny
Do muffinů můžete přidat mléčnou nebo hořkou čokoládu.

Muffiny čokoládové recept

Čokoládové muffiny jsou sladkou pochoutkou, kterou si zamilujete na první sousto. Tato jednoduchá a lahodná pečiva s plněním z kousků čokolády jsou ideální pro milovníky čokolády všech věkových kategorií. Připravte se na nadýchané muffiny s bohatou čokoládovou chutí, které budou roztávat na vašem jazyku.

Ingredience na muffiny čokoládové

  • 200 g hladké mouky
  • 50 g kvalitního kakaa
  • 1 a ½ lžičky prášku do pečiva
  • ¼ lžičky soli
  • 100 g cukru
  • 100 g hořké čokolády (rozpuštěné)
  • 2 velká vejce
  • 180 ml mléka
  • 80 ml rostlinného oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 100 g kousků čokolády (např. hořké nebo mléčné čokolády)

Postup na muffiny čokoládové

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu na muffiny s papírovými košíčky.
  2. Ve velké míse smíchejte suché ingredience: mouku, kakao, prášek do pečiva, sůl a cukr.
  3. V jiné míse smíchejte rozpuštěnou hořkou čokoládu, vejce, mléko, olej a vanilkový extrakt, dokud nezískáte hladkou směs.
  4. Přidejte mokré ingredience do suchých ingrediencí a promíchejte je jemně, dokud nevznikne jednotná a bez hrudek.
  5. Přidejte kousky čokolády a jemně je vmíchejte do těsta.
  6. Naplňte připravené formy na muffiny těstem, vyplňte je přibližně z ¾, abyste získali nadýchané muffiny.
  7. Pečte muffiny v předehřáté troubě po dobu 18-20 minut, nebo dokud nejsou pevné na dotek a vložený špejle nevyjde suchý.
  8. Nechte muffiny chvíli vychladnout v misce, poté je přeneste na mřížku, aby úplně vychladly.

Kefírové muffiny – recept

Kefírové muffiny jsou lahodným pečivem, které přináší výhody a chuťové lahůdky v jednom. Kombinace nadýchaného těsta a osvěžujícího kefíru vytváří muffiny s dokonalou strukturou a jemnou kyselkavou notou. Připravte se na sladkou a zároveň osvěžující lahůdku, která vám dodá energii na celý den.

Ingredience na kefírové muffiny

  • 250 g hladké mouky
  • 1 a ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 100 g cukru
  • 2 velká vejce
  • 120 ml rostlinného oleje
  • 250 ml kefíru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 100 g ovoce (například borůvky, maliny nebo jahody) nebo čokolády (volitelné)

Postup na kefírové muffiny

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu na muffiny s papírovými košíčky.
  2. Ve velké míse smíchejte suché ingredience: mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a cukr.
  3. V jiné míse rozšlehejte vejce s olejem, kefírem a vanilkovým extraktem, dokud nezískáte hladkou směs.
  4. Přidejte mokré ingredience do suchých ingrediencí a promíchejte je jemně, dokud nevznikne hladké těsto. Nepřemíchejte, aby se muffiny staly tvrdými.
  5. Pokud chcete, můžete přidat ovoce (borůvky, maliny, jahody) nebo nakrájenou čokoládu a jemně je vmíchejte do těsta.
  6. Naplňte připravené formy na muffiny těstem, vyplňte je přibližně z ¾, abyste získali nadýchané muffiny.
  7. Pečte muffiny v předehřáté troubě po dobu 18-20 minut, nebo dokud nejsou pevné na dotek a vložený špejle nevyjde suchý.
  8. Nechte muffiny chvíli vychladnout v misce, poté je přeneste na mřížku, aby úplně vychladly.

Čokoládové muffiny – recept

Tyto muffiny jsou doslova grandiózní, a to co do velikosti, tak chuti i struktury. Jsou lahodně měkké a vláčné. Voní po skořici a chutnají po čokoládě.

Ingredience na čokoládové muffiny

  • 375 g hladké mouky
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/8 lžičky mletého muškátového oříšku (nepovinné)
  • 80 g másla, rozpuštěného a mírně vychlazeného
  • 80 ml rostlinného oleje
  • 200 g krystalového cukru
  • 2 velká vejce
  • 80 g zakysané smetany nebo jogurtu
  • 240 ml mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 270 g čokoládových lupínků

Postup na čokoládové muffiny

  1. Předehřejte troubu na 220 °C. Formu na muffiny vymažte máslem.
  2. Ve velké míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, skořici a muškátový oříšek.
  3. Rozpuštěné máslo, olej, cukr a vejce šlehejte, dokud se nespojí. Poté zašlehejte zakysanou smetanu, mléko a vanilkový extrakt. Směs bude světle žlutá.
  4. Mokré přísady vlijte do suchých a míchejte, dokud se zcela nespojí.
  5. Vmíchejte čokoládové lupínky.
  6. Těsto rozdělte do každého košíčku na muffiny a naplňte ho až po vrch.
  7. Pečte 5 minut, poté mírně snižte teplotu a pokračujte v pečení 25 minut.

Domácí muffiny – recept

Domácí muffiny jsou klasickým dezertem, kterému nelze odolat. S jejich jemnou a sladkou vůní vanilky a nadýchanou texturou jsou ideálním doplňkem k rannímu čaji nebo odpolední kávě. Připravte si tyto domácí vanilkové muffiny a dejte svému domu nádhernou vůni a chuť pečeného ráje.

Ingredience na domácí muffiny

  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 100 g cukru
  • 2 velká vejce
  • 120 ml mléka
  • 120 g rozpuštěného másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru

Postup na domácí muffiny

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu na muffiny s papírovými košíčky.
  2. Ve velké míse smíchejte suché ingredience: mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr.
  3. V jiné míse rozšlehejte vejce, mléko, rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt, dokud nezískáte hladkou směs.
  4. Přidejte mokré ingredience do suchých ingrediencí a promíchejte je jemně, dokud nevznikne hladké těsto. Nepřemíchejte, aby se muffiny nestaly tuhými.
  5. Naplňte připravené formy na muffiny těstem, vyplňte je přibližně z ¾, abyste získali nadýchané muffiny.
  6. Pečte muffiny v předehřáté troubě po dobu 18-20 minut, nebo dokud nejsou pevné na dotek a vložený špejle nevyjde suchý.
  7. Nechte muffiny chvíli vychladnout v misce, poté je přeneste na mřížku, aby úplně vychladly.
Cokoladove muffiny
Muffiny s kousky čokolády potěší každého.

Domácí muffiny představují nejen sladkou pochoutku, ale i příležitost pro kreativitu a radost z pečení. Bez ohledu na to, zda se rozhodnete připravit čokoládové, kefírové nebo vanilkové muffiny, domácí pečení vám přinese nejen chutný dezert, ale také pocit pýchy a spokojenosti.

Muffiny jsou skvělou volbou pro snídani, svačinu nebo oslavu, ať už sami pro sebe nebo s rodinou a přáteli. Přizpůsobte je svému vkusu a experimentujte s různými přísadami, jako jsou čokoláda, ovoce, ořechy nebo vanilka, a nechte svou kreativitu rozkvést.

Vychutnávejte si sladké kousky, které vytvoříte s láskou a radostí, a rozveselte svůj domov nádhernou vůní a lahodnými muffiny, které nadchnou každého. Takže neváhejte a pusťte se do pečení – vaše domácí muffiny budou vždy sladkou tečkou na závěr každého dne.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang