cordon-bleu

Připravte si doma snadno a rychle lahodné kuřecí Cordon Bleu, ve kterém se snoubí chuť šunky, kuřecího masa a sýru.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 21 minut
  • Celkem: 51 minut

Ingredience na Cordon Bleu

  • 275 g kuřecích prsíček, naklepaných na tloušťku 1 cm
  • 300 g šunky, nakrájené na tenké plátky
  • 150 g sýra

Ingredience na obal

  • 750 g hladké mouky
  • 150 g rýžové mouky
  • 240 g mleté strouhanky
  • 1 lžíce česnekového prášku
  • 1 polévková lžíce soli
  • 1 polévková lžíce čerstvě mletého černého pepře
  • 1 polévková lžíce papriky
  • 1 polévková lžíce cajunského koření
  • 1/2 lžičky kajenského pepře

Ingredience na holandskou omáčku

  • 4 žloutky
  • Špetka jemné soli
  • Špetka bílého pepře
  • Špetka papriky
  • 1/4 lžičky citronové šťávy
  • 1/4 lžičky pálivé omáčky
  • 450 g přepuštěného másla
  • Olej, dostatečné množství na smažení

Ostatní ingredience

  • 12 ušlehaných vajec

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180C °C. Vezměte kus kuřete a doprostřed dejte 50 g šunky a 25 g sýra. Kuřecí prsa pevně srolujte a na konce a doprostřed vložte párátka, aby se zajistily. Postup opakujte u všech prsíček.
  2. Kuřecí prsa vložte do olejem vymazané zapékací misky a pečte v troubě 18 minut.
  3. Smíchejte všechny ingredience na obalení, dobře promíchejte a umístěte na velký talíř. Do široké mělké mísy vložte vaječnou směs.
  4. Upečené kuřecí závitky vložte do vaječné směsi a poté je rovnoměrně obalte sypkou směsí. Tento postup ještě jednou zopakujte.
  5. Připravte holandskou omáčku: Opatrně vložte 4 žloutky do kuchyňského robotu a přidejte špetku soli, bílého pepře, papriky, citronovou šťávu a pálivou omáčku. Nastavte kuchyňský robot na středně nízké otáčky a velmi pomalu přidávejte rozehřáté přepuštěné máslo, dokud nezhoustne.
  6. Pro větší zahuštění omáčky přidejte žloutek a pro zředění přidejte teplou vodu.
  7. Obalené kuřecí závitky smažte 3 minuty při teplotě 170 °C. Při podávání kuře pokapejte holandskou omáčkou.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang