Recept na nejlepší křupavá kuřecí stehna

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMaso
Křupavá kuřecí stehna

Recept na nejlepší pečená křupavá kuřecí stehna připravíte za necelou hodinu.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 35 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 kg kuřecích stehen s kůží a kostí
  • 2 a ½ lžičky soli
  • 1 lžička čerstvě nadrceného černého pepře
  • 1 lžička papriky
  • 1 rozšlehaný vaječný bílek

Postup

  1. Předehřejte troubu na 230 °C.
  2. Plech na pečení vyložte fólií a na ni položte kovový chladicí stojan.
  3. Kuřecí stehna osolte, opepřete a posypte paprikou.
  4. Poté je položte kůží nahoru na připravený stojan. Potřete je bílkem.
  5. Snižte teplotu trouby na 220 °C.
  6. Kuřecí stehna pečte, dokud vnitřní teplota na teploměru nedosáhne 73 °C a kůže nebude křupavá, přibližně 30 minut.
  7. Přendejte na talíř a podávejte spolu s oblíbenou zeleninou nebo salátem.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang