Jak připravit nejlepší ovesnou kaši – recept

Sladká jídlaSladké kašeSnídaně
ovesna-kase-3

Co kdybychom vám řekli, že existuje lepší způsob přípravy ovesné kaše, než jak jste ji dělali dosud? Zapomeňte na návod na zadní straně sáčku. Tato ovesná kaše je extra chutná a nadýchaná. Je tisíckrát lepší než instantní ovesná kaše z balíčků nebo standardní ovesná kaše z plotny.

Ingredience

  • 2 lžíce másla nebo kokosového oleje
  • 2 šálky ovesných vloček
  • 1,5 šálku vody
  • 0,5 šálku mléka dle výběru
  • hojná špetka jemné soli
  • špetka mleté skořice (nepovinné)

Postup

  1. Rozpusťte máslo ve středně velkém až velkém hrnci na středním ohni. Po rozpuštění přidejte ovesné vločky a promíchejte je.
  2. Za občasného míchání vařte, dokud ovesné vločky nezačnou lehce zlátnout, asi 4 až 6 minut.
  3. Do hrnce nalijte vodu a mléko a přidejte sůl a skořici. Promíchejte, aby se ovesné vločky rovnoměrně zapracovaly, a pak hrnec sledujte, dokud směs na okrajích rychle nebublá.
  4. Pokračujte ve vaření, dokud se bubliny nerozšíří o několik centimetrů směrem ke středu hrnce, celkem asi 3 minuty.
  5. Přikryjte hrnec a vypněte oheň. Nechte zakrytý hrnec 7 minut odpočívat.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang