Recept na nejlepší tomatovou omáčku

OmáčkyVeganskéVegetariánskéZeleninová jídla
Tomatová omáčka

Po vyzkoušení této jednoduché a snadné směsi s česnekem a oreganem už nikdy nekoupíte hotovou omáčku na těstoviny.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 35 minut
  • Počet porcí: 5

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 nakrájené cibule
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 x 400 g plechovky nakrájených rajčat
  • 1 lžička sušeného oregana

Postup

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a na mírném ohni ji vařte do měkka.
  2. Přidejte česnek a rajčatový protlak.
  3. Povařte několik minut a poté přidejte nakrájená rajčata a oregano.
  4. Hojně dochuťte a 20 minut povařte, poté nechte vychladnout.
  5. Skladujte ve sterilizovaných sklenicích v lednici až 1 týden nebo přendejte do nádoby a zmrazte až na 2 měsíce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang