nemecka-palacinka

Tato zlatavá palačinka, horká a nadýchaná z trouby se podává s domácím podmáslovým sirupem. Je to lahůdka, která otevírá oči. Pokud chcete nakrmit větší počet lidí, připravte si několik německých palačinek a nezapomeňte, že podmáslový sirup chutná skvěle i na vaflích a francouzských toastech.

Ingredience

  • 6 velkých vajec
  • 1 šálek 2% mléka
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce rozpuštěného másla

Podmáslový sirup:

  • 1/2 šálku másla, nakrájeného na kostičky
  • 1 a 1/2 šálku cukru
  • 3/4 šálku podmáslí
  • 2 lžíce kukuřičného sirupu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • cukr moučka
  • čerstvé borůvky (nepovinné)

Recept je na 8 porcí.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. První 4 přísady vložte do mixéru a zpracujte je do hladka.
  3. Rozpuštěné máslo nalijte do zapékací misky o rozměrech 33×23 cm.
  4. Misku nakloňte, aby se pokryla.
  5. Přidejte těsto.
  6. Pečte odkryté, dokud se nenafoukne a nezezlátne, asi 20 minut.
  7. Mezitím dejte máslo, cukr, podmáslí, kukuřičný sirup a jedlou sodu do malého hrnce a přiveďte k varu.
  8. Vařte odkryté 7 minut.
  9. Odstavte z ohně a vmíchejte vanilku.
  10. Palačinku vyjměte z trouby.
  11. Poprašte je moučkovým cukrem.
  12. Ihned podávejte se sirupem a případně s čerstvými borůvkami.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang