Pasta Fidli těstoviny se slaninou, žloutkem a parmezánem

Hlavní jídlaMinutkyPro začátečníkySýryTěstovinyUzeniny

Pasta Fidli je společnost, která vyrábí poctivé čerstvé těstoviny, ale také je to organizace, která pomáhá postiženým lidem začlenit se do společnosti, právě tím, že jim dává práci. Ano, na výrobě značky i těstovin se podílí handicapování lidé. Musím se přiznat, že mi to přijde úžasné a moc si vážím toho, kdo měl takový skvělý nápad.

Mimochodem, těstoviny jsou naprosto luxusní. Rozhodně si je kupte. Já je v Brně sehnala v prodejně s farmářskými potravinami. Protože jsem si koupila těstoviny ochucené (Pasta Fidli vyrábí několik druhů), tak jsem jejich chuť nechtěla přebít a tak jsem zvolila úpravu na způsob carbonara, jen jsem místo pancetty použila prorostlou slaninu.

Na 2 porce těstovin se slaninou, žloutkem a parmazánem budete potřebovat:

  • 300 g těstovin peperonciny Pasta Fidli
  • 100 g prorostlejší slaniny
  • 2 žloutky
  • 50 g parmezánu nebo jiného sýra parmazánového typu (Grana Padano)
  • hrst nasekané listové petrželky

Postup:

  1. Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a na pánvi ji na středním plameni vyškvařte.
  2. Do vroucí osolené vody dejte vařit těstoviny.
  3. Parmezán nastrouhejte najemno a smíchejte ho se žloutky.
  4. Když jsou těstoviny hotové, slijte vodu a vhoďte je do pánve se slaninou.
  5. K těstovinám přidejte žloutek s parmazánem a důkladně vše promíchejte.
  6. Na talíři těstoviny posypte nasekanou petrželkou.

Chuť těchto těstovin lze porovnat s domácími těstovinami, které jsou také výborné. Vyzkoušený recept na domácí těstoviny zde.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang