Pstruh lososovitý s šafránovou omáčkou.

Ingredience na 1 porci

  • 120 g filetu ze pstruha lososovitého, případně z lososa
  • 35 ml smetany, špetka šafránu
  • 200 g oloupaných brambor nakrájených na tenké plátky
  • ¼ čerstvého fenyklu
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list

Postup

Brambory a fenykl povaříme cca 15 minut ve vývaru s bobkovým listem, špetkou soli a pepře. Poté je scedíme a vyložíme na máslem vymazaný pekáček. Nahoru položíme osolenou a opepřenou rybu a přelijeme ohřátou smetanou s šafránem. Pečeme 10-15 minut v troubě předehřáté na 220 stupňů.

Podáváme s jakoukoli zeleninou uvařenou v páře, např. s brokolicí nebo zelenými fazolkami.

A co připravit příště – zde tip na další chutné recepty na lososa, recept na lososa v troubě a recept na zapečené těstoviny s lososem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang