Recept – hovězí kapsy „empanadas“

Hlavní jídlaHovězí masoMasoSlané recepty

Připravte si doma vynikající španělské empanadas – křupavé kapsy plněné hovězím masem.

Lahodné empanadas patří mezi klasiky španělské a jihoamerické kuchyně. Ukážeme vám, jak si doma připravit vynikající empanadas.

Ingredience:

  • 3 lžíce malých rozinek
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule nasekané najemno
  • 1/2 šálku vody
  • 250g mletého libového hovězího masa
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 400g plechovka sekaných rajčat
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 4 čtvercové pláty křehkého těsta

Postup:

Rozinky máčejte asi 10 minut ve vroucí vodě a poté vodu slijte.

Mezitím v pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli, poté vodu a povařte 5 min, aby se voda vypařila a změklá cibule se začala smažit.

Přidejte mleté maso a za častého míchání je smažte tak 5 min, aby zhnědlo. Během smažení vařečkou rozmělněte větší hrudky masa.

Přisypte rozinky a kmín a smažte je minutu. Přidejte rajčata a ocet, zmírněte plamen a vše povařte 10 min, aby směs zhoustla.

Poté směs přemístěte do mísy, zakryjte a nechte vychladit v lednici.

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Plech vyložte pečícím papírem, z těsta vykrájejte 16 koleček o průměru asi 12 cm a na střed každého z nich naneste 1 lžíci vychlazené masové směsi.

Utvořte kapsu a okraje potřete trochou vody.

Hotové kapsy naskládejte na plech a pečte 20 min dozlatova.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang