Recept – bůček se sýrovou nádivkou

Hlavní jídlaHoubyMasoSýrová omáčkaUzeniny

Ingredience:

  • ¾ kg libového bůčku
  • sůl
  • hladká mouka
  • 1 cibule
  • 150 g měkkého salámu
  • 100 g žampionů
  • 100 g nastrouhaného uzeného sýra
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sladké smetany
  • olej
  • pepř

Postup:

Na pánvi rozpálíme olej a zpěníme na něm nadrobno nasekanou cibulku. Potom přidáme salám nakrájený na nudličky, houby nakrájené na plátky a ze všech stran krátce osmahneme.

Přidáme sýr, smetanu a vejce a mícháme dokud obsah pekáče nezhoustne.

Z libového bůčku nakrájíme tenčí plátky, z jedné strany potřeme silnou vrstvou nádivky, přehneme nebo smotáme a propíchneme párátkem, aby se nerozbalil.

Pekáč důkladně vymažeme a bůček do něj vložíme.

Pečeme dozlatova v rozehřáté troubě a během pečení podlijeme trochou horké vody.

Bůček podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang