Recept – česneková omáčka

Hlavní jídlaOmáčkySmetanová omáčka

Ingredience:

  • 50 g másla
  • 1 větší cibule
  • ½ paličky česneku 
  • 2 vrchovaté lžíce mouky
  • ½ l masového vývaru nebo vývaru z kostky
  • 2 dl mléka (smetany)
  • sůl
  • máslo na dochucení

Postup:

Nadrobno nakrájenou cibulku na rozpáleném másle do žluta osmahneme spolu s polovinou dávky česneku nakrájeného na tenké plátky.

Potom cibulku zaprášíme moukou a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Jíšku pomalu za stálého míchání zaléváme vývarem a na mírném ohni přivedeme k varu.

Omáčku za občasného promíchání pomalu vaříme asi půl hodiny. Chvíli před koncem dodáme druhou polovinu česneku utřenou se solí, vmícháme mléko a povaříme.

Na závěr česnekovou omáčku odstavíme z ohně a pomalu vmícháme trochu másla pro zjemnění chuti.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang