Ingredience:

  • 200 g čerstvých hříbků nebo žampiónů
  • citronová šťáva
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hladké nebo polohrubé mouky
  • sůl
  • 200 ml smetany ke šlehání

Postup:

Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky. V hlubokém hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme v něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme houby a za častého míchání dusíme. Podle potřeby přidáme vodu a osolíme.

Do smetany přidáme mouku a důkladně rozmícháme. Smetanu vlijeme za stálého míchání do omáčky a ještě krátce povaříme. K dochucení můžeme použít sůl, citronovou šťávu a ocet.

TIP: Milovníci smetanových omáček jistě také ocení lahodnou játrovou omáčku, nejlépe podávanou s čerstvě uvařenou rýží.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang