Recept – vepřové řízky na majoránce

Hlavní jídlaMasoOmáčkyUzeninyVepřové maso

Ingredience:

  • 4 vepřové řízky
  • 50 g slaniny
  • 1 cibule
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 1 malý rajčatový protlak

Postup:

Vepřové řízky naklepeme, na okrajích trochu nařízneme a opečeme na tuku po obou stranách.

Vyjmeme a na zbylém tuku rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a vložíme zpět řízky.

Přidáme sůl a pepř dle chuti. Dusíme. Po změknutí řízky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme trochou hladké mouky.

Zředíme trochou vody, přidáme rajčatový protlak a trochu majoránky.

Podáváme s rýží nebo brambory.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang