Rillete s marinovanou cuketou a medovo-hořčicovou omáčkou

DressingyLososMarinádyOmáčky a dipySlané receptySnackyUzené a nakládané ryby

Rillette je masová pomazánka, která patří ke specialitám francouzské gastronomie. Připravuje se nejčastěji z vepřového bůčku. Varianta z uzeného lososa je výbornou lehkou svačinou, která se hodí i na sváteční stůl.

Rillettes připravené z lososa by se zjednodušeně dalo nazvat rybí pomazánkou. K servírování se hodí čerstvá bageta, zelenina a bylinky.

Ingredience:

  • losos uzený v teplém kouři
  • šalotka
  • pažitka
  • olivový olej
  • citronová šťáva
  • plátek cukety
  • med
  • dijonská hořčice
  • slunečnicový olej
  • kopr

Postup:

Ještě teplého losososa uzeného v teplém kouři rozebrat na šupinky a smíchat se šalotkou, pažitkou, olivovým olejem a citrónovou šťávou. Kuchyňským kroužkem tvarovat porci rilletu a poté obtočit plátkem cukety, který je předem namarinovaný olivovým olejem, solí a pepřem.

Med smíchat s hořčicí a za stálého míchání přidat postupně slunečnicový olej. Dochutit podle potřeby koprem, citrónovou štávou a pokud je omáčka moc hustá, zředit vodou.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang