rybi-tacos-2

Tyto rybí tacos podávejte s domácím pico de gallo a limetkami na vymačkání.

Ingredience

Pivní těsto:

  • 1 šálek hladké mouky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • 1 šálek piva
  • 1 vejce

Bílá omáčka:

  • ½ šálku obyčejného jogurtu
  • ½ šálku majonézy
  • 1 limetka, odšťavněná
  • 1 jalapeňo paprička, mletá
  • 1 lžička mletých kaparů
  • 1 lžička mletého kajenského pepře
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • ½ lžičky sušeného kopru setého

Rybí tacos:

  • 1 čtvrtka oleje na smažení
  • 455 g filetů z tresky nakrájených na kousky
  • 2 lžíce hladké mouky nebo více podle potřeby
  • 1 balení (340 g) kukuřičných tortill
  • ½ středně velké hlávky zelí, jemně nakrouhané

Recept je na 8 porcí.

Postup

  1. Připravte pivní těsto: Smíchejte mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva a sůl ve velké míse. V samostatné misce smíchejte pivo a vejce a pak rychle vmíchejte do moučné směsi, dokud se nespojí a nezůstane jen pár hrudek.
  2. Připravte bílou omáčku: Ve střední misce smíchejte jogurt a majonézu. Postupně vmíchejte čerstvou limetkovou šťávu, dokud nebude konzistence mírně řídká. Dochuťte jalapeño, kapary, kajenským pepřem, oreganem, kmínem a koprem.
  3. Začněte připravovat rybí tacos: Na pánvi rozehřejte olej na 190 °C.
  4. Kousky ryby lehce poprašte moukou. Ponořte je do pivního těstíčka a pak je smažte v rozpáleném oleji, dokud nebudou křupavé a zlatavě hnědé. Osušte je na papírových utěrkách.
  5. V horkém oleji lehce osmažte tortilly, dokud nejsou křupavé, ale ne příliš. Osušte je na papírových utěrkách.
  6. Smaženou rybu položte do tortilly, navrch dejte strouhané zelí a bílou omáčku.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang