Recept na salsu s koriandrem, černými fazolemi a kukuřicí

OmáčkyOmáčky a dipySlané receptyStudená kuchyněStudené omáčkyVegetariánské
salsa-s-koriandrem-cernymi-fazolemi-a-kukurici

Tato salsa z černých fazolí a kukuřice je zábavný letní recept, který lze podávat samostatně nebo s tortillovými chipsy. Je také krásná, takže se ujistěte, že máte průhlednou mísu, do které ji můžete dát.

Ingredience

  • 2 plechovky (425 g) černých fazolí, scezené a propláchnuté
  • 1 plechovka (425 g) žluté kukuřice, okapaná
  • 1 plechovka (425 g) bílé kukuřice, okapaná
  • 1 plechovka (400 g) nakrájených rajčat italského typu, okapaná
  • 1 svazek jemně nasekaného koriandru
  • 5 zelených cibulek nakrájených nadrobno
  • 1 malá červená cibule, jemně nasekaná
  • 1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na kousky
  • 1 lžíce mletého česneku
  • ¼ šálku limetkové šťávy
  • 1 avokádo – oloupané, bez pecky a nakrájené na kostičky
  • 2 lžíce olivového oleje nebo podle chuti

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte černé fazole, žlutou a bílou kukuřici, rajčata, koriandr, zelenou cibuli, červenou cibuli, papriku a česnek.
  2. Jemně vmíchejte limetkovou šťávu a avokádo.
  3. Při podávání pokapejte olivovým olejem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang