Nejlepší recept na smaženého sumce

Hlavní jídlaRybySumec
mai-qu-c-tung-lam-hyuvfrhljzc-unsplash

Všechny milovníky ryb zajisté potěší tento recept, díky kterému si doma snadno připravíte lahodného smaženého sumce.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience

  • 4 až 6 filetů ze sumce
  • 1 šálek mléka nebo podmáslí
  • Sůl
  • 3/4 šálku jemné kukuřičné mouky
  • 1/2 šálku mouky
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžička papriky
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1/4 lžičky celerového semínka
  • Olej na smažení

Postup

  1. Do těžké pánve nalijte tolik oleje, aby dosahoval do výšky 1,5 cm po stěnách pánve. Pánev rozehřejte na středně vysokou teplotu.
  2. Troubu rozehřejte na 200 °C a položte do ní plech na sušenky. Na plech položte drátěný rošt.
  3. Zatímco se olej zahřívá, namočte sumce do mléka nebo podmáslí.
  4. Smíchejte kukuřičnou mouku, mouku a koření. Vložte do mělké misky. Filety obalte v sypké směsi.
  5. Jakmile je olej rozpálený, přebytečnou směs oklepejte a opatrně položte do horkého oleje.
  6. Smažte dozlatova asi 2-4 minuty podle tloušťky filé. Pomocí kovové špachtle rybu opatrně otočte a smažte další 2-4 minuty.
  7. Litina se zahřívá a zůstává horká, proto během smažení sledujte teplotu, možná bude nutné v určitém okamžiku snížit teplotu hořáku.
  8. Jakmile je ryba hotová, můžete ji servírovat. Pro zachování křupavosti uchovávejte upečeného sumce v teplé troubě.

Kategorie:

Hlavní jídla | Ryby | Sumec
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang