Steak ze svíčkové s česnekovým máslem – recept

GrilováníHlavní jídlaHovězí masoMaso

Tento recept na steak ze svíčkové je podáván s česnekovým máslem, díky kterému se tento steak báječně rozplývá v ústech.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Doba vaření: 10 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 1/2 šálku másla
  • 4 mleté stroužky česneku
  • 2 lžičky česnekového prášku
  • 1,8 kg steaků z hovězí svíčkové
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Předehřejeme venkovní gril na vysokou teplotu a rošt lehce potřeme olejem.
  2. V malém hrnci na středně nízkém ohni rozpustíme máslo. Vmícháme mletý česnek a česnekový prášek. Odstavíme.
  3. Hovězí steaky osolíme a opepříme z obou stran.
  4. Položíme steaky na předehřátý gril a opékáme 4-5 minut z každé strany. Teploměr zapíchnutý do středu by měl ukázat 60 °C tak, aby byl středně propečený.
  5. Přendáme hotové steaky na nahřáté talíře, potřeme je česnekovým máslem a před podáváním je necháme 2-3 minuty odpočinout.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang