![](https://www.receptik.cz/wp-content/uploads/2021/03/„Stihlejsi-jednohubky-z-kornbagety-1024x768.jpg)
Na větších oslavách se vždy stane, že někdo z hostů drží dietu. Pak mlsně pokukuje po servírovaných dobrotách a uždibuje zeleninovou oblohu. Mějte v záloze pohoštění i pro tyto „trpící“.
![4229820_kornbageta_4591_200_mm-300x189-8924723](https://www.receptik.cz/wp-content/uploads/2021/03/4229820_Kornbageta_4591_200_mm-300x189-8924723.jpg)
Tmavá vícezrnná bageta s cereáliemi a semínky. Bohatě sypaná lněnými a sezamovými semínky.
Budete potřebovat:
- 3 kornbagety
- 300 g třešňových rajčátek
- 2 velké snítky čerstvé bazalky
- 1 větší stroužek česneku
- ½ malé šalotky
- 4 lžíce krémového balsamica
- 2 lžíce olivového oleje
- 150 g ricotty
- sůl a pepř
![stihlejsi_jednohubky_z-kornbagety-1024x729-8878120](https://www.receptik.cz/wp-content/uploads/2021/03/Stihlejsi_jednohubky_z-kornbagety-1024x729-8878120.jpg)
Rajčátka nakrájejte ostrým nožem na čtvrtiny. Šalotku a česnek nakrájejte nadrobno. V míse prošlehejte krémové balsamico s olejem, osolte, opepřete a zeleninu chvíli marinujte.
Plátky kornbagety potřete ricottou, obložte marinovanými rajčátky a posypte najemno nakrájenými lístky bazalky.