pexels-karolina-grabowska-4968347

Vyzkoušejte recept na populární mexické jídlo.

Ingredience

  • 2 sáčky kukuřičných tortillových chipsů různých příchutích

Na salsu Pico de Gallo

  • 4 zralá rajčata, nakrájená na kousky
  • 1 jalapeňo paprička, zbavená semínek a nadrobno nakrájená, pro střední až pálivou pálivost
  • 1 malá bílá cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 hrsti koriandrových listů, jemně nasekaných – pokud vám koriandr nevyhovuje, nahraďte jej petrželkou
  • sůl

Na hovězí maso a fazole

  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 500 g mleté svíčkové
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 jalapeňo paprička, zbavená semínek a nakrájená na kousky
  • 1 lžička soli
  • 1 a 1/2 čajové lžičky tmavého chilli prášku
  • mletý kmín (půl hrsti na dlaň)
  • 2 lžičky až 1 lžíce omáčky z kajenského pepře, čímž získáte střední až pálivý stupeň pálivosti
  • 1 plechovka černých fazolí (500 ml), okapaná

Na sýrovou omáčku

  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 šálky mléka
  • 350 g rozdrobeného sýra pepper jack
  • další polevy dle výběru, nepovinné
  • zakysaná smetana
  • nakrájená jarní cibulka
  • nasekané černé olivy
  • avokádo nakrájené na plátky, ochucené citronovou šťávou
  • pálivé pepřové omáčky

Postup

  1. Směs 2 druhů kukuřičných lupínků naaranžujte na velmi velký talíř.
  2. V misce smíchejte ingredience na salsu a dejte stranou, aby se chutě spojily.
  3. Rozpalte střední nepřilnavou pánev na středním ohni. Na pánev přidejte olej, česnek, cibuli a papriku a 2 minuty je opékejte, poté přidejte maso a dřevěnou lžící ho rozdrobte.
  4. Maso ochuťte solí, mletým chilli, kmínem a omáčkou z kajenského pepře. Vařte ho 5 minut, poté vmíchejte fazole a snižte teplotu na minimum.
  5. Ve středně velkém hrnci rozpusťte máslo a přidejte do něj mouku. Mouku a máslo vařte 1 až 2 minuty na mírném ohni, poté zašlehejte mléko. Když mléko začne bublat, vmíchejte dřevěnou lžící sýr. Poté omáčku odstavte z ohně.
  6. Sýrovou omáčku nalijte na nachos a rovnoměrně ji doplňte hovězím masem s fazolemi a salsou pico de gallo.
  7. Podávejte ihned, nebo ozdobte dalšími přílohami podle vlastního výběru ze seznamu příloh.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang