Recept na thajskou sladkou lepkavou rýži s mangem

DezertyDezerty, zákusky a poháryRýžeSladká jídla

Tato lepkavá rýže s mangem je skvělý a autenticky chutnající thajský dezert, který je stejně dobrý, ne-li lepší než ten, který najdete v mnoha thajských restauracích.

Ingredience

  • 2 šálky vody
  • 1 a ½ šálku nevařené krátkozrnné bílé rýže
  • 1 a ½ šálku kokosového mléka
  • 1 šálek bílého cukru
  • ¾ čajové lžičky soli
  • 1 lžíce bílého cukru
  • 1 lžíce tapiokového škrobu
  • 3 manga, oloupaná a nakrájená na plátky
  • 1 lžíce opražených sezamových semínek

Recept je na 4 porce.

Postup

  1. V hrnci smíchejte vodu a rýži, přiveďte k varu, přikryjte a snižte teplotu na minimum.
  2. Vařte, dokud se voda nevstřebá, 15 až 20 minut.
  3. Zatímco se rýže vaří, v jiném hrnci smíchejte 1 a 1/2 šálku kokosového mléka, 1 šálek cukru a 1/2 lžičky soli.
  4. Na mírném ohni přiveďte k varu, stáhněte z ohně a odstavte.
  5. Uvařenou rýži vmíchejte do směsi kokosového mléka.
  6. Přikryjte a nechte 1 hodinu chladnout.
  7. Připravte omáčku smícháním 1/2 šálku kokosového mléka, 1 lžíce cukru, 1/4 lžičky soli a tapiokového škrobu v jiném hrnci.
  8. Přiveďte k varu.
  9. Kokosovou rýži položte na servírovací mísu a navrch naaranžujte mango.
  10. Mango a rýži přelijte omáčkou.
  11. Posypte sezamovými semínky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang