Pokud máte rádi starou dobrou bramborovou kaši, je tento recept ideální. Kaše se skvěle hodí k tučnějšímu masu – např. pečené krkovici.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 35 minut

Ingredience

  • 1 kg oloupaných a rozčtvrcených brambor
  • 2 lžíce másla
  • 1 šálek mléka
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

Přiveďte hrnec s osolenou vodou k varu. Přidejte brambory a vařte je, dokud nezměknou, ale zůstanou pevné, asi 15 minut; slijte je.

V malém hrnci zahřívejte máslo a mléko na mírném ohni, dokud se máslo nerozpustí. Pomocí šťouchadla na brambory nebo elektrického šlehače pomalu vmíchejte mléčnou směs do brambor, dokud nevznikne hladký krém. Podle chuti osolte a opepřete.

Výživové údaje na jednu porci

  • 257 kalorií
  • bílkoviny 5,6 g
  • sacharidy 43,7 g
  • tuk 7,2 g
  • cholesterol 20,1 mg
  • sodík 76,1mg
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang