Je to tu – poslední den v roce. Za sebe říkám – díky bohu. A ze srdce doufám, že ten další bude už jenom lepší (ze dna se přece logicky musí nahoru, že?) a že nás všechny čeká spousta příjemných zážitků a událostí. Prostě musí. Posledním letošním receptem jsem si osladila život už teď a vy ho můžete využít třeba k první novoroční snídani, protože co je víc, než vafle, no ne?

Budete potřebovat

  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 0,5 lžičky jedlé sody
  • 0,5 lžičky soli
  • 1/4 hrnku cukru krupice
  • 1/3 hrnku oleje (nebo rozpuštěného másla)
  • 2 vejce
  • 3/4 hrnku podmáslí
  • 1 balení borůvek
  • perník ke strouhání
  • 3 polévkové lžíce třtinového cukru
  • 1 balení mascarpone
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • 1 vanilkový lusk
  • 4 polévkové lžíce moučkového cukru

Postup

  1. Ušleháme vejce s olejem a podmáslím.
  2. Rozpůlíme vanilkový lusk a přidáme zrníčka z 1 poloviny. 
  3. Mouku prosijeme společně s práškem do pečiva, sodou, solí a cukrem.
  4. Poté zašleháme s první směsí.
  5. Rozehřejeme vaflovač a lehce ho vytřeme olejem.
  6. Vafle pečeme do zlatova.
  1. Borůvky omyjeme a v menším kastrůlku zahřejeme na plotně.
  2. Přidáme cukr a nastrouháme perník – množství podle toho, jak moc ho mate rádi.
  3. Mascarpone ušleháme s jogurtem, moučkovým cukrem a druhou půlkou zrníček z vanilkového lusku.
  4. Na každou vafli dame borůvky a lžíci nebo 2 mascarpone.

Redakce Receptik.cz

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang