Výtečný vanilkový cheesecake s jemnými malinami je skvělým dezertem pro každou příležitost. Za vyzkoušení stojí ovšem i jahodový cheesecake s želatinou.

Ingredience:

  • 500 g ricotty
  • 500 g sýru Philadelphia
  • 250 g másla
  • 300 g kakaových Bebe sušenek
  • 200 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 3 vejce
  • 150 g zakysané smetany

Postup:

1. Předehřejte troubu na 180 stupňů.

2. Sušenky rozdrťte a k nim přimíchejte rozpuštěné máslo. Touto sušenkovou směsí pak vystlete dno dortové formy a dejte ji do trouby na 20 minut, aby se korpus předpekl a byl pak krásně křupavý.

3. Do mísy přemístěte ricottu, Philadelphii, cukr, zrníčka z vanilkového lusku a vejce a vše důkladně promíchejte, až vznikne hladká směs.

4. Když uběhne 20 minut a máte předpečený korpus, vyndejte formu z trouby a korpus nechte chvíli vychladnout (cca 15 minut).

5. Poté na korpus opatrně přemístěte sýrovou směs a opět dejte formu do trouby.

6. 15 minut pečte na 180 stupňů, pak teplotu ztlumte na 140 stupňů a pečte dalších 45 minut.

7. Po upečení nechte vychladnout na mřížce a posléze do lednice, nejlépe přes noc.

8. Před podáváním cheesecake pomažte zakysanou smetanou.

Na malinovou omáčku budete potřebovat:

  • 500 g čerstvých malin
  • 50 – 100 g třtinového cukru (dle sladkosti malin)

Postup:

1. Do menšího hrnce dejte jak maliny, tak cukr a opatrně na mírnějším plameni zahřívejte.

2. Cukr se rozpustí, maliny se rozvaří. Nemusíte maliny rozvařovat dlouho, je fajn, pokud v omáčce zbyde pár celých nerozvařených malin.

3. Omáčku nechte vychladit.

4. Podávejte tak, že každý ukrojený kousek cheesecaku přelijte malinovou omáčkou.

Tip: Cheesecake ozdobte dle Vaší libosti, můžete zvolit například čerstvé maliny, ale i jiné lesní ovoce.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang