Zapečený pangasius – recept

Bramborová jídlaHlavní jídlaRybySumec

Ingredience

  • 4 kusy pangasia
  • brambory
  • 1 větší mrkev
  • 1 menší pórek
  • 200 g zakysané smetany
  • 150 g bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • sůl
  • mletý pepř
  • sušená bazalka
  • koření na ryby
  • mletý kmín
  • sezamové semínko
  • olivový olej

Postup

Pórek pokrájíme, mrkev nahrubo nastrouháme. Na rozpáleném oleji krátce osmažíme. Pekáč vytřeme olejem a nasypeme na něj brambory nakrájené na kousky. Osolíme a okmínujeme. Na ně rozložíme z obou stran osolené filety ryby a posypeme kořením na ryby.

Poklademe osmaženou zeleninou, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Smetanu, jogurt a vejce společně rozmícháme, lehce osolíme, opepříme a vmícháme 1-2 lžičky bazalky.

Po 20 minutách pekáč vyjmeme z trouby a jeho obsah zalijeme rozmíchanou směsí. Posypeme sezamovým semínkem, znovu přikryjeme a vrátíme do trouby. Po 30 minutách odklopíme a dopečeme do zezlátnutí povrchu (asi 10 minut).

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang