Nejlepší recept na zapečený rýžový pudink

DezertyDezerty, zákusky a poháryPředkrmyRýžeSladká jídla
zapeceny-ryzovy-pudink-1138614

Tento recept na zapečený rýžový nákyp se podává teplý.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 1 hodina 30 minut
  • Celkem: 1 hodina 35 minut
  • Počet porcí: 10 porcí

Ingredience

  • 1 šálek nevařené bílé rýže
  • 2 šálky vody
  • 3 rozšlehaná vejce
  • 2 šálky mléka
  • ½ šálku moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ½ lžičky soli
  • ⅓ šálku rozinek
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku

Postup

  1. Rýži vložte do hrnce a přidejte vodu.
  2. Přiveďte ji k varu.
  3. Snižte teplotu a vařte 25 až 30 minut.
  4. Předehřejte troubu na 165 °C.
  5. Ve velké míse smíchejte vejce, mléko, cukr, vanilkový extrakt a sůl.
  6. Vmíchejte uvařenou rýži a rozinky.
  7. Přeneste do zapékací misky.
  8. Pečte nezakryté v předehřáté troubě 30 minut.
  9. Pudink promíchejte a posypte muškátovým oříškem.
  10. Pokračujte v pečení asi 30 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang