Recept – svíčková na smetaně
Ingredience: 700 g hovězí svíčkové50 g slaniny300 – 500 g nakrájené kořenové...
Zavařeniny jsou nejlepším řešením, jak u některých potravin prodloužit trvanlivost a mít je tak při ruce i v zimních měsících, především u potravin, které nelze v zimě sehnat.
Zavařovat se dá téměř vše. Oblíbené jsou zavařeniny z ovoce, ať už v podobě marmelád, džemů či povidel nebo klasické kompoty. Ze zeleniny pak lze vyjmenovat například zavařené okurky, červená řepa, různá čatní nebo také domácí kečup z rajčat či jiné čalamády k masu.
Zavařit se dá také i maso, hotová jídla či polévky. V letních měsících, v sezóně hub, se zavařují houby.
K zavařování je nutný cukr, ocet a různé koření, aby bylo zajištěno prodloužení trvanlivosti potravin.
Recept – svíčková na smetaně
Ingredience: 700 g hovězí svíčkové50 g slaniny300 – 500 g nakrájené kořenové...
Recept – kančí guláš s brusinkami
Brusinky jsou výborným doplňkem k masu všeho druhu, zvěřinu nevyjímaje. Důkazem je tento...
Kuře podle Judity – Recept
Ingredience 500 g kuřecích prsíček2 kolečka zavařeného ananasu nebo stejné množství...
Kuře dušené s hráškem – Recept
Ingredience 1 kuře1 malá konzerva sterilovaného hráškusůl, pepřmletá sladká paprika2...
Mrkvové lívanečky s karamelizovanými ořechy a krémem ze smetany a krémového sýra
Dnes jsem se vzbudila úlekem ze strašlivé noční můry. Do našeho bytu vlétlo hejno vrabců...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang