Tato marináda na grilované kuře je aromatická a snadno se připravuje z jednoduchých surovin ze spíže. Je to prostě ta nejlepší marináda na kuře pro každou příležitost.
Příprava
- Příprava: 10 minut
 - Vaření: 10 minut
 - Doba odpočinutí: 4 hodiny
 - Celkem: 4 hodiny 20 minut
 
Ingredience
- ¼ šálku červeného vinného octa
 - ¼ šálku sójové omáčky se sníženým obsahem sodíku
 - ¼ šálku olivového oleje
 - 1 a ½ lžičky sušené petrželové natě
 - ½ lžičky sušené bazalky
 - ½ lžičky sušeného oregana
 - ¼ lžičky česnekového prášku
 - ¼ lžičky mletého černého pepře
 - 5 kuřecích prsou bez kůže a kostí, nakrájené na tenké plátky
 
Postup
- Ocet, sójovou omáčku, olivový olej, petrželku, bazalku, oregano, česnekový prášek a černý pepř prošlehejte v misce a přelijte do uzavíratelného plastového sáčku. Přidejte kuře, obalte ho marinádou, vytlačte přebytečný vzduch a sáček uzavřete.
 - Marinujte v chladničce alespoň 4 hodiny.
 - Předehřejte gril na středně nízkou teplotu a rošt lehce potřete olejem. Marinádu slijte a vylijte.
 - Kuře grilujte na předehřátém grilu, dokud není uprostřed růžové, 4 až 5 minut z každé strany.
 - Teploměr pro okamžité měření teploty vložený do středu by měl ukazovat nejméně 74 °C.