Recept na grilovanou tilápii s mangovou salsou

Grilované rybyGrilováníRyby

Tato mangová salsa na ryby je velmi snadná a můžete si ji připravit den předem, abyste ušetřili čas. Nenechte se odradit seznamem ingrediencí – tato salsa všem zachutná.

Ingredience

  • ⅓ šálku extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce mleté čerstvé petrželky
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • ½ lžičky soli
  • 2 filety z tilápie

Na salsu:

  • 1 velké zralé mango, oloupané a nakrájené na kostičky
  • ½ červené papriky nakrájené na kostičky
  • 1 jalapeňo paprička, zbavená semínek a rozdrcená
  • 2 lžíce mleté červené cibule
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V misce prošlehejte olivový olej, citronovou šťávu, petrželku, česnek, bazalku, černý pepř a sůl a přelijte do uzavíratelného plastového sáčku. Přidejte filety z tilápie, obalte je marinádou, vytlačte přebytečný vzduch a sáček uzavřete. Marinujte v chladničce po dobu 1 hodiny.
  2. Mezitím připravte salsu: V míse smíchejte mango, papriku, papriku jalapeño, červenou cibuli a koriandr. Přidejte limetkovou a citronovou šťávu a dobře promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete. Uložte do chladničky, dokud nebude připraveno k podávání.
  3. Předehřejte gril na středně vysokou teplotu a rošt lehce potřete olejem.
  4. Vyjměte tilapii z marinády a grilujte, dokud ryba není uprostřed průsvitná a snadno se odlupuje vidličkou, 3 až 4 minuty z každé strany, v závislosti na tloušťce filetů.
  5. Tilápii podávejte přelitou mangovou salsou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang