Tento recept pochází původem z Louisiany a je to tradiční pokrm místní afro-americké komunity. Nyní si ho můžete vyzkoušet i u vás doma. Přípravu doporučujeme spíše na venkovním grilu.
Ingredience
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička mletého kajenského pepře
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička sušené cibule
- 1 lžička papriky
- 1 lžička sušené petrželky
- ½ lžičky sušeného oregana
- ½ lžičky sušeného tymiánu
- 4 filety ze sumce, stažené z kůže
- ¾ hrnku másla
Postup
- V mělké misce smíchejte sůl, černý a kajenský pepř, česnekový prášek, cibulový prášek, papriku, petrželku, oregano a tymián, dokud se důkladně nespojí. Filety ze sumce vtlačte do směsi koření, aby se důkladně obalily.
- V misce rozpusťte máslo a dejte ho stranou.
- Rozpalte gril a položte na něj těžkou pánev. Do pánve nalijte asi 1/4 hrnku rozpuštěného másla.
- Když je máslo na pánvi rozpálené, položte na ni filety ze sumce. Smažte, dokud se na filetech nepřipálí koření a sumec nebude neprůhledný a maso se bude odlupovat, asi 3 minuty z každé strany.
- Při podávání přelijte sumce zbývajícím 1/2 hrnkem másla.